Tommer (20) studeert sociale geografie en planologie in Utrecht en werkt sinds september 2018 via Temper. Tot augustus 2019 werkte hij bijna fulltime voor het platform. "Ik had een tussenjaar en via Temper kon ik werken wanneer ik dat wilde, dat was perfect voor mij. Totdat ik een keer een dag ziek was of zoals nu met corona. Dan heb je helemaal niets."
De voornaamste reden voor Tommer om bij Temper te werken was dat hij zo meer verdiende dan wanneer hij hetzelfde werk deed via een uitzendbureau. Dat hij dan niet automatisch verzekerd was bij ziekte of als bijvoorbeeld schade veroorzaakte, dat vond hij in eerste instantie niet zo’n probleem. "Ik had daar wel over nagedacht, maar het ging altijd wel goed. Totdat ik me een keer ziek meldde omdat ik ’s-ochtends wakker werd en me echt niet goed voelde en niet kon werken. De shift startte om tien uur in de ochtend en als je dan om acht uur in de ochtend vervanging moet regelen, dat lukt gewoon niet."
Het account van Tommer bij Temper werd direct geblokkeerd en die blokkade ging er pas vanaf als hij de boete van honderd euro had betaald. "Er was geen overleg mogelijk. Ik was niet komen opdagen en dus kreeg ik zonder pardon een boete. Ze zeiden nog wel dat ze het vervelend voor me vonden, maar ik moest toch gewoon betalen. Ik ben toen wel gaan nadenken, want als dat nog een keer gebeurt is dat niet fijn. Het is wel zo fijn dat je je ziek kunt melden als je ziek bent zonder dat soort vervelende gevolgen. Als je ziek bent wordt je keihard onderuit geschopt."
Temper werkt met ratings. Zodra je hebt gewerkt krijg je een beoordeling tussen de één (laagste) en vijf (hoogste). Als je een lage rating hebt dan is het lastig om nog klussen te krijgen. Tommer had daar zelf niet zo’n last van, maar vertelt dat als je net start en dan een keer een drie of een vier krijgt, het wel lastig is om aan werk te komen. Bovendien is het niet altijd duidelijk waarop je beoordeeld wordt. "Ik had veel gewerkt via Temper en een rating van vijf. Soms kreeg ik opeens een drie, terwijl ik zelf vond dat ik goed had gewerkt."
Tommer werkte vooral in de bediening. Hij nam bestellingen op en serveerde drankjes uit. Ook werkte hij bij hotels. "Dan had je een groepje van tien mensen van het uitzendbureau en vijf mensen van Temper, maar we deden exact hetzelfde werk." Omdat hij weer fulltime studeert werkt hij minder voor Temper en sinds de coronacrisis is het werk helemaal gestopt. Hij werkt nu wel af en toe via een uitzendbureau en heeft gesolliciteerd bij een supermarkt.