Draag net als andere bedrijven en organisaties bij aan internationaal vakbondswerk. Want gaat het goed in de wereld, dan gaat het ook goed in Nederland. Fonds Mix & Match is een breed fonds waarin je de diverse thema’s terug ziet die te maken hebben met werkenden wereldwijd.
Fonds Mix & Match zorgt ervoor dat de thema's veilig & gezond werk, duurzame samenwerking, energietransitie & klimaat, gelijkheid en kinderarbeid onder de aandacht komen. Als je deze thema's allemaal belangrijk vindt, dan kan je via dit fonds ze gezamenlijk financieren. Je financiële bijdrage wordt verdeeld over de verschillende themafondsen. Mondiaal FNV zorgt er uiteraard voor dat het geld een optimale impact heeft voor werkenden wereldwijd!
Daarnaast draag je via dit fonds bij aan meerdere Sustainable Development Goals:
Met jouw bijdrage help je werkenden wereldwijd. De bewustwording en kennis groeien en er is er minder ongelijkheid en armoede. Doe mee!
Als je bijdraagt aan Fonds Mix & Match, steun je al onze themafondsen:
Je steunt projecten in Azië, Latijns-Amerika, Afrika en het Midden-Oosten. Door middel van sociale dialoog, trainingen, onderwijs, uitwisselingen tussen Nederland en projectlanden, workshops, kennisdeling, coaching en bewustwordings- en voorlichtingscampagnes versterken wij de positie van werkenden. Daardoor kan er veiliger worden gewerkt, is er meer gelijkheid en wordt aan het milieu gedacht. En is er minder kinderarbeid en armoede.
Uit het Mondiaal FNV-fonds Mix & Match wordt een bijdrage geleverd aan:
Kinderarbeid is nog steeds een zeer groot probleem in veel landen in Afrika. Sommige kinderen gaan nooit naar school, anderen verlaten school al heel vroeg.
In dit project werken onderwijsbonden en leerkrachten in Malawi, Mali, Marokko, Togo, Oeganda en Zimbabwe aan de uitroeiing van kinderarbeid. Dat doen zij onder andere door de ontwikkeling van kinderarbeidvrije zones: gemeenschappen waar kinderen niet meer werken maar goed onderwijs krijgen. Ook bouwen ze aan een goede sociale dialoog met onderwijsautoriteiten en gemeenschapsleiders en maken ze het onderwijs aantrekkelijker.
In de wijk Keraniganj in de hoofdstad Dhaka in Bangladesh maken in 7335 fabrieken en sweatshops ongeveer 238500 mensen kleding voor de lokale markt. Dit gebeurt onder erbarmelijke omstandigheden en ook veel kinderen werken hier.
Leer is op kleding na het grootste exportproduct van Bangladesh. In de sector spelen vooral milieuvervuiling en veiligheid- en gezondheidsproblemen voor werkers.
Onze partner Bangladesh Labour Foundation gaat het secretariaat voeren voor het Nationaal Actieplan van de overheid om kinderarbeid in de kledingsector in Keraniganj uit te bannen en de leersector in Savar te verduurzamen.
Meer info over deze projecten en wat jouw bijdrage mogelijk maakt