Goede arbeidsvoorwaarden, gezonde werkomstandigheden en een eerlijk salaris: deze en andere afspraken staan allemaal in jouw cao. Tijdens het komende cao-traject onderhandelen we met werkgevers over jouw arbeidsvoorwaarden. Een cao komt niet zomaar tot stand; daar gaat vaak een lang traject aan vooraf. Welke stappen zetten we, met wie en op welk moment?
In deze fase verzamelen we input van zoveel mogelijk medewerkers bij de landelijke en regionale publieke omroepen, zodat we jouw wensen kunnen meenemen in de nieuwe cao. Via nieuwsbrieven en flyers zullen we iedereen vragen om input te geven.
Cao-onderhandelingen beginnen met de voorstellenbrief. Hierin staan onze verbetervoorstellen voor de nieuwe cao voor omroeppersoneel. Voor de brief hebben we ook de enquête-uitkomsten als input gebruikt. Samen met de klankbordgroep Omroepen stellen we de voorstellenbrief op. De onderhandelende bestuurder deelt deze brief voorafgaand aan de onderhandelingen met de FNV-leden en de omroepwerkgevers.
Er volgen meerdere onderhandelingsrondes met omroepwerkgevers om overeenstemming te bereiken over jouw arbeidsvoorwaarden. Onze FNV-bestuurder Andrée Ruiters zal namens de leden onderhandelen over de cao voor omroeppersoneel. Zij wordt bijgestaan door actieve FNV-leden, onder andere ook aan de onderhandelingstafel. Tijdens de onderhandelingen zetten we ons in voor onderwerpen die voor jou als medewerker belangrijk zijn. Deze onderwerpen staan in onze voorstellenbrief. De onderhandelingsdata voor de cao voor omroeppersoneel:
Een onderhandelingstraject kent de volgende mogelijke uitkomsten:
Als er een nieuwe cao er is, melden we de cao aan bij het ministerie van Sociale zaken en werkgelegenheid. (toelichting: de cao voor omroeppersoneel is geen geAVVde cao). De cao geldt voor iedereen die bij de landelijke en regionale publieke omroepen werkt. Ook geldt de cao voor alle werknemers bij Dutch Core Media, Bindinc en de Nederlandse Lokale Publieke Omroepen (NLPO).